Waarom

Waarom dit blog

Altijd heb ik gezegd; “Ik ga er een boek over schrijven”. Nooit is het ervan gekomen.

Twee maal in ons leven stonden wij voor de keuze een zwangerschap af te breken. Eén maal besloten we door te gaan en éénmaal besloten we de zwangerschap af te breken. De bodem werd onder onze voeten weggeslagen. Tropenjaren werden het. Met moeilijke beslissingen en keuzes. Een emotionele achtbaan. Jaren hebben we erover gedaan weer in een stabieler voorwater te komen. Veel heb ik geschreven in die tijd om mijn hoofd op te ruimen. De dagboeken nooit meer teruggelezen. Nu bijna tien jaar later wil ik middels een dagboek terugblikken op toen en nu. Ik zal op dit blog live gaan schrijven, wat we tien jaar geleden meemaakten toen de uitslag van de echo als donderslag op ons inbeukte.

Ook schrijf ik hoe het nu met ons gaat en hoe ik op een en ander terugkijk, nu ons leven weer het jachtige tempo van elke dag heeft. Een boek schrijven heb ik laten varen omdat er dit jaar een boek uit is gekomen. Vol informatie rondom de 20 weken echo. Er staat werkelijk alles in (en nog meer) wat ik had willen schrijven, geordend en overzichtelijk. Zo had ik het nooit gekund. Zelfs de titel is perfect: ‘Moeten kiezen’. Veel heb ik over een titel nagedacht, maar meer krachtig en veelzeggend als deze titel kan niet. Wil je een totaalplaatje over dit onderwerp, lees dan zeker dit boek. (verkrijgbaar door op de afbeelding te klikken)

Wil je lezen hoeveel invloed het verlies van een baby op het gewone dagelijks leven heeft, lees dan mee en ervaar dat dit een energie rovend proces is dat stukje bij beetje meer bij het dagelijkse leven gaat horen.

Dilemma's rond de twintig weken echo

Plaats een reactie