Foetus in vuilnisbak

bron: HNN

Op 4 februari verschijnt er een artikel in het AD in de rubriek buitenland. Hierin vindt een man een foetus in een vuilnisbak. Het speelt zich af op Hawaï. Liefdevol ingepakt en toch in een vuilnisbak. Heel erg triest vind ik het feit dat betrokkenen om een of andere reden geen waardig afscheid hebben kunnen nemen. Lees hieronder het schrijnende verhaal;


Een Amerikaanse man die vuilnisbakken afschuimt af op zoek naar recyclebaar afval vond tijdens zijn zoektocht een doos met een foetus erin. Hij haalde een doos uit een vuilnisbak in een park en schrok toen hij de inhoud zag. De politie is een onderzoek gestart. Rick Sanford deed de lugubere ontdekking in Napuanani Park in Honolulu op Hawaï.

Zijn hond sloeg aan en hij besloot om de doos toch mee te nemen naar huis. Zijn hond bleef opgewonden waarop hij de doos opende en de foetus zag. ‘Ik heb al heel wat gezien maar nog nooit een foetus. Dit wil je eigenlijk niet zien!

Volgens zijn buur was Sanford in shock toen hij de gruwelijke ontdekking deed. Het jongetje lag in de doos met de volgende boodschappen: ‘liefde’, ‘vergeet me niet’ en ‘voor altijd’. De foetus was ook zorgvuldig ingepakt.

Een buurtbewoner hoorde vlak voor de vondst een man en eeen vrouw ruziën. Kort daarop reed het stel. ‘Als je hier iemand vroeg op de ochtend hoort roepen dan moet er wel iets aan de hand zijn want het is hier doorgaans rustig’, aldus Lito Macabulos. Hij vraag zich ook af wat de man of vrouw bezielde. ‘Wie doet er nu zoiets?!’

In Hawaï kunnen vrouwen tot drie dagen na de geboorte hun baby afstaan in een ziekenhuis, politiekantoor of brandweerpost, zonder dat ze vervolgd worden. De politie is intussen een onderzoek begonnen. Er zijn nog geen meldingen van vrouwen met een complicatie die naar het ziekenhuis gingen na een bevalling zonder baby.

Plaats een reactie