Afscheidsmuziek uitkiezen

15-1-2003 Vanmorgen bezoek gehad van een vriendin. Was fijn, gezellig.

We hebben besloten dat we een bijzonder afscheid willen voor ons zo gewenste kindje. We willen daar ook muziek bij. Live is dan natuurlijk het mooiste. Beide zijn we er al snel uit dat de zanger die met een akoestische gitaar en zang onze bruilogt had begeleid, het meest bijzonder zou zijn. Na hem gebeld te hebben en overvallen te hebben met deze vraag stemde hij in. Maar een uitvaart zingen van een kind is niet alledaags. Volgens mij wordt dat ook nooit alledaags, ook al zou je dat vaker doen.
Vandaag komt hij een aantal nummers voorzingen zodat wij een keuze kunnen maken welke muziek we tijdens het afscheid willen horen. Onze oudste vindt dit allemaal erg geweldig. Een zanger met gitaar. Hij geniet hiervan. Het zijn heel bijzondere momenten. De oudste genietend. De mooie muziek. En een bewegend kind in mijn buik.

Het openingslied wordt hetzelfde lied als bij ons trouwen; ’the rose’.
Hierna ‘Hou me vast’, ‘engel van mijn hart’ en ‘de tederheid’. Eindigend met ‘morning has broken’.
Wij vinden het een mooie en warme keuze en zijn heel tevreden.

Het was heel zwaar op deze manier met het afscheid bezig te zijn maar ook heel mooi. Er zijn wel wat tranen gevallen deze avond. Voor iedereen wel lastige momenten. Het slaat natuurlijk ook nergens op dat je muziek aan het uitkiezen bent voor een uitvaart terwijl je er hoogzwanger bij zit te luisteren. Het is niet natuurlijk, het hoeft dan ook niet makkelijk te gaan. Alleen het gevoel moet goed zijn…

Vanavond nog naar de yoga geweest. Dit ging niet goed. De reis is te belastend aan het einde van de dag. De yoga zelf werkt ook niet meer ontspannend. Het lijkt wel of ik niet meer onder die grote buik doorgeademd kan komen. Ik heb daarom bsloten niet meer te komen.

De rest van de week is zwaar en vermoeiend. Ik heb het idee dat mijn buik weer aan het groeien is. Kom maar weinig uit mijn bed. Voel nog wel veel leven van ons kindje, dat maakt alles zo dubbel.
Vrijdag moet ik terug naar de gynaecoloog. Dan wil ik vruchtwater laten weghalen. Ik vind het helemaal genoeg.

Plaats een reactie