Alleen zijn lukt beter

11-2-2003 Om half negen uit bed. Onze poetshulp is inmiddels ook al gearriveerd. Mijn man gaat even naar de dokter. Ik ga even douchen en ondertussen is de oudste ook wakker. Mijn man is weer terug en zijn bloeddruk is gelukkig oké. Voor de hoofdpijn heeft hij medicijnen gehad.

Vanmorgen hebben we bezoek gehad van mijn man’s opdrachtgever. Was een prettig bezoek. Ook wel bijzonder want het transport is niet zo’n heel sociale tak van arbeid. Samen met schoonvader die even aanloopt een boterhammetje gegeten. Daarna gaat de oudste naar bed.

Mijn man is even een stukje rijden met de vrachtauto. Ik zit hier nu, zoals afgelopen middagen te schrijven in stilte. Dit doet me heel goed. Ga niet meer op bed liggen want dan slaap ik ’s nachts niet. Maar van me af schrijven in alle rust biedt me weer energie. Ik heb wel verdriet maar kan het goed plaatsen. Ben ook niet meer zo bang om alleen te zijn.
Mijn man heeft vanmiddag nog uitgebreid onze hond uitgelaten. Daarna zijn we naar het kerkhof gelopen. De bloemen blijven mooi. De bloemen hier in huis zijn bijna uitgebloeid. Bosje voor bosje kunnen ze weg. Wel heel gek. Weer een stukje afsluiten.
Met de oudste had ik heimwee naar die eerste fantastische week als ik dingen moest opruimen of weggooien. Zoals de bloemen weggooien en de ooievaar opruimen. Nu is elk stapje een stukje meer besef van de leegte. En het verlies van een stukje van mezelf. Mijn man en ik praten hier veel over. Het is een deuk die erin zit en er niet meer uitgaat zoals mijn man zegt. Dat is ook precies wat hij voelde na zijn eerste hartoperatie. Er is toen iets stuk gegaan en het is nooit meer hetzelfde geworden als voorheen. Nu snap ik dat pas, tenminste voor zover als je dat kan begrijpen/voelen bij de ander.

Na de wandeling eten we wat en mag onze oudste naar bed. Nog even naar beneden want oma komt nog even op bezoek. En dan naar bed.
Wij liggen ook weer op tijd in bed. Ik om te rusten. Mijn man valt weer als een blok in slaap. Heeft heel wat in te halen na alles wat er gebeurt is. De televisie kan me niet bekoren op dit moment.

Plaats een reactie