Controle Gynaecoloog

6-1-2003 Vandaag op controle bij onze gynaecoloog. Ons kindje houdt weer meer vocht vast. (ascitis) Mijn buik is erg rustig gegroeid. Fundus (baarmoeder) is nu 37 weken volgens de gynaecoloog. Het viel hem nu mee, de hoeveelheid toegenomen vocht.
Ik wilde eigenlijk vruchtwater weg laten halen. Maar dit hebben we weer een week uitgesteld. Mijn bloeddruk is netjes 122/66 en mijn gewicht is weer iets toegenomen naar 77,8 kg. Geen heel gekke dingen op de echo en de controles.
Maar ik ben het wel echt zat. We hebben een gesprek aangevraagd met het medisch maatschappelijk werk. Het begint namelijk een beetje echt genoeg te worden. Mijn man nog steeds thuis, geen inkomen. Het wordt steeds onduidelijker wanneer de bevalling zich gaat aankondigen. We moeten de draad van het leven weer wat op zien te pakken. Mijn man weer een beetje werken. Maar dit valt niet mee. Aangepast werk binnen het transport. Want ik kan lichamelijk gezien niet meer de hele dag voor de oudste zorgen. Ik kan niet meer vooruit, heb zo’n last van de grootte van mijn buik en de pijn dat dat met zich meebrengt. Misschien dat de thuiszorg iets voor ons kan betekenen.
Plaats een reactie