Jaloezie

30-06-2003 Afgelopen weekend heb ik gewerkt. Het ging best goed. Maar na afloop ben ik erg moe. Echt leeg. Onderweg naar huis komt dan de woede en het verdriet al op. WAAROM WIJ??

Ik wil ook zo vrolijk en blij zijn als de ouders op de afdeling. Ik ben ook nog ongesteld geworden en heb hier veel last van. Niet zwanger. Een nieuw kindje is zo gewenst. Weer wachten. Veel verdriet, de tranen zitten hoog.

Ik ben ook jaloers op iedereen met een baby of een zwangerschapsbuik. En op iedereen met twee kinderen of meer. Niet dat ik het hen niet gun of niet blij en positief kan zijn naar hen toe. Maar ik wil dat oooook.

Toch heb ik een goed werkweekend gehad. Het concentreren op de zorg voor de pasgeborene op de afdeling kost mij veel moeite. En geeft me ook wel een bepaalde druk. Want een fout maken is wel het laatste wat je wil. Dan positief en blij zijn voor de ouders kost ook een bak energie. Inwendig wil je het soms wel uitschreeuwen, hoe je je voelt maar dat kan je aan de buitenkant gelukkig niet zien. Na zo’n werkweekend moet ik ontladen, mijn verdriet, mijn onmacht en mijn vermoeidheid kwijt. Rouwen is hard werken, wordt er vaak gezegd. Rouwen en werken is pas echt vermoeiend…

Na dit werkweekend slecht geslapen. Mijn man moest al om 0.45 uur gaan werken. Daarna was ik alleen en verdrietig. Ik heb een gedicht geschreven. Het hielp en ben even later toch in slaap gevallen.

Onze oudste doet het goed. Hij gaat goed slapen na een verhaaltje. Dan blaast hij het verhaaltje uit en dan is het goed. Hij kent ook al veel woordjes, net een papegaai. Tenminste als hij er zelf zin in heeft. Hij kent het woord tractor (kra-kra), aardbei, mama, papa, fles en alle dieren zo ongeveer. De weergegeven volgorde van de woordjes is meestal kloppend. Maar wat wil je met een abonnement op de Beekse Bergen. En een lekkerbek op het gebied van fruit. Alleen van teveel aardbeien krijgt hij uitslag. Allemaal kleine pukkeltjes, net een reptielenhuidje. Vooral op zijn armen. Heeft hier verder geen last van. Boekje lezen vindt hij ook erg leuk. Kortom, een heerlijk ondernemend schurkje. Hij is inmiddels alweer ruim anderhalf.

 

Plaats een reactie