Na verlof weer werken

04-04-2003 Het zwemmen in het Vennebos van de week was leuk. Onze oudste vond vooral het golfslagbad erg leuk. Hij werd boos als de golven ophielden. Het was tot 11.00u helemaal niet druk. Maar daarna werd het drukker. Veel moeders met kindjes. Het was heel gezellig maar soms dwaal ik toch af in gedachten. Ik heb zo’n raar en onrustig gevoel in me. Om 13.00u moe en voldaan thuis. Onze oudste heeft lang geslapen vanmiddag. Is ook nog een keer huilend wakker geworden van alle indrukken, denk ik.
Terwijl de oudste sliep ben ik even naar de fysio geweest. Mijn nek gaat goed. Wel weer migraine gehad vandaag. Maar snel een flinke dosis paracetamol. Als ik die heel snel inneem nadat ik de aanval voel aankomen dan kan ik deze net onderdrukken.

Om half vier komt mijn teamleider van het werk op bezoek. We hebben fijn gekletst en de foto’s gekeken. Zij sprak ook meteen over Gijs zijn gestuwde gezichtje. Ik vind het helemaal niet prettig als mensen dat zeggen. Waarom weet ik niet. Waarschijnlijk omdat ik het zo erg vind. Ik kan ook niet zomaar een foto neerzetten in de huiskamer. Terwijl onze Gijs zo gewenst was. Dit wil je laten zien. Maar door de kleur van Gijs is dit bijna niet te doen. Maakt me heel verdrietig.
De teamleidster vroeg ook nog wat ik met mijn werk wilde. Ik wil geen onbetaald verlof maar wil eind mei toch weer proberen te gaan werken. Mijn vakantie laat ik zo staan.
Als de teamleidster weg is ben ik heel moe. Was toch moeilijker dan ik dacht weer over het werk beginnen. We hebben een bijscholing afgesproken, waar ik ook bij zal zijn. Nu vraag ik me weer af of ik het wel kan. Maar het is nog een hele tijd tot eind mei. Ik probeer het gewoon en dan zien we wel.

Mijn man is weer op tijd thuis. Hij gaat nog even naar een vriend vanavond.

Ik ben weer even heel verdrietig over Gijs.
Er maalt nog steeds vanalles door mijn hoofd. Gestuwd hoofd? Hoe kon dat dan? De bevalling was toch heel vlot verlopen? Worden dit soort kinderen altijd blauw tijdens of na de geboorte? Ik moet het maar allemaal laten rusten , denk ik. Ik heb er weer hoofdpijn van. Misschien ben ik ook wel op zoek naar een oorzaak of een rede voor dit alles. Maar die is er niet. Het waarom, daar kan je zo op stuklopen.

De oudste is vanavond veel wakker geweest. Hij lijkt verkouden te worden.

Plaats een reactie