Slecht nieuws

27-12-2002 Vanmorgen naar onze eigen gynaecoloog (Gyn.) inhet ziekenhuis voor controle. Ons kindje houdt veel vocht vast. Onder de huid en het heeft een dik nekje. En mijn buik blijft explosief groeien van het vruchtwater. Mijn baarmoederstand is die van een zwangerschap van 36 weken. Dit terwijl ik net 27 weken zwanger ben. De baby heeft ascites, pericardvocht en huidoedeem, dus hydrops, staat in de status geschreven.

Nu kunnen we kiezen om vruchtwater af te laten lopen middels een punctie of het nog even volhouden. Als we nog even volhouden is de kans groter dat de bevalling spontaan op gang komt of dat de vliezen breken. Het is erg zwaar, mijn buik is in een korte tijd zo groot gegroeid als toen ik uitgerekend was van de oudste. Maar het ergste vinden we nog dat ons kindje zoveel vocht vasthoudt. We besluiten zolang mogelijk vol te houden. Als ik een ontlastende punctie wil kan ik dit ten alle tijden melden bij de verloskamers.

Dat alles zo snel zou gaan had niemand verwacht. Er is nu een grote kans op een vroeggeboorte of dat ons kindje al in mijn buik overlijdt. De kinderarts wordt ingelicht omtrent de stand van zaken.
Wij zouden naar Winterberg gaan om de veertigste trouwdag van schoonouders te vieren maar dat gaan we annuleren, is in deze fase echt niet mogelijk.

Het valt allemaal zo tegen dat we hebben besloten ook maar direct de begrafenis te gaan regelen. Wat is dit zwaar. Een bewegend kindje in je buik, wel minder vanwege het vele vruchtwater maar toch voel ik nog regelmatig leven. En dan geen kamertje regelen maar een plekje op het kerkhof.


< <

Plaats een reactie