Vandaag was ik uitgerekend

2004 Vandaag zou ik uitgerekend zijn van de zwangerschap van Rijk. Maanden terug zag ik erg tegen deze datum op. Nu staan we er wel bij stil maar niet heel veel meer. Ik laat me nu niet gaan in gedachten. Het lukt beter om het los te laten. Wat het grote verschil maakt is denk ik de beslissing nog één zwangerschap aan te gaan. Daar richten we onze gedachten op nu. Ik heb de afgelopen weken wat slechter geslapen. Veel angst voor de toekomst. Hoe komen we de eerste vier maanden door? Ziek – veel onbegrip uit de omgeving – spanning – angst op herhaling. Maar toch zijn mijn diepste gedachten, het moet nu goed gaan. Drie keer achter elkaar kan toch niet.

Afgelopen dagen heb ik veel geslapen. We zijn nu op Mallorca. Het voelt alsof ik helemaal tot rust kom. De reisdag, het vliegen was erg goed gegaan. We zien met twee vriendenstellen en hun kinderen. Zes kleine kinderen. Sommigen voor de eerste keer vliegen. De eerste dagen was het goed weer. Lekker op het strand spelen met elkaar. Heerlijk eten, lekkere drankjes. Helemaal fantastisch. Echt ontspannen. Nu is het weer wat minder en voel ik pas hoe moe ik was. Veel geslapen, lekker even een dagje voor mezelf. De oudste ligt nu lekker naast mij te slapen.

Voordat we weggingen hebben we het best nog druk gehad. Woensdagochtend gewerkt. Daarna naar onze Gyn. Spiraal laten verwijderen. Hij was heel positief. Blijft oppervlakkig en wil volledig meewerken aan onze wensen. Dat is wat we nodig hebben.

30 april word ik giga ongesteld. Rugpijn en vermoeidheid verdwijnen een paar dagen later als sneeuw voor de zon. Wat goed dat die spiraal eruit is. Ook als we niet meer de wens van een zwangerschap gehad hadden had ik het spiraaltje laten verwijderen. Maar helaas is het van korte duur. Mijn rug speelt meteen weer op. Hier maak ik me wel zorgen om in een volgende zwangerschap. Misschien dat de acupuncturist hier iets mee kan. Mijn man was afgelopen woensdag ook mee geweest naar de acupunctuur. Mijn man heeft het ook heel zwaar, is erg moe.

Jammer dat het weer op Mallorca nu niet goed is. Heeft wel wat invloed op de stemming. Maar het is fijn dat we met zijn allen zijn. Ik ben op de kamer en lig wat te lezen, de oudste slaapt en mijn man zit ergens aan de bar.

In het begin van de vakantie was het een beetje lastig met vriendinnen. Ik zou uitgerekend zijn van onze Rijk. En mijn vriendin is een heel eind zwanger van nummer drie. Je kunt dit niet verhullen, het er niet over hebben of eromheen kijken. Ik maak het aan het begin van de vakantie meteen bespreekbaar. Doe maar zoals je altijd doet. Ben blij met de zwangerschap en trots op de trappels in je buik. Bescherm me hier niet in. Het blijft een prachtig wonder. Ik geef aan dat we de knoop hebben doorgehakt en hoe moeilijk dat is. Ik vraag onze vrienden er niet naar te vragen maar ik vraag wel of ik bij hen terecht kan als ik het moeilijk heb. Je weet natuurlijk ook niet wanneer het lukt om zwanger te raken. We hopen maar net zo snel als altijd. We pinken allemaal een traantje weg. Maar het voelt als een opluchting, bevrijding.
Aan het strand maak ik foto’s van de zwangerschap van mijn vriendin. Beide onze hobby, fotografie. En het is zo prachtig met die blauwtinten en het strandzand.

’s Avonds hebben mijn man en ik nog en diepgaand gesprek. We hebben heel veel verdriet over wat had moeten zijn. Maar ook wie wij zijn. Hoe moeilijk het is respect te hebben voor elkaars gevoelens. Mijn man heeft vandaag gezwommen met de oudste. Ik ben niet meegegaan, ik had behoefte aan tijd voor mezelf. Mijn man was teleurgesteld dat ik niet meer was komen kijken. Ik vond dit wel jammer maar gaf aan dat ik geen zin had in te komen kijken. Intuïtief voel ik aan dat hij dit niet begrijpt. Hij respecteert mijn gevoel niet. Ik geef aan dat ik mijn man zondag toch ook de ruimte heb gegeven om de motorrace te kijken. Dat is mijn ruimte die ik wil. Misschien minder tastbaar; lezen, schrijven en denken. Maar we kwamen wel op die ene lijn, onszelf zijn. Respect hebben voor elkaar. En jezelf mogen zijn. Gewoon puur zijn. Dit deed ons erg goed. Als we op deze lijn mogen blijven hebben we heel veel vertrouwen in de toekomst. Wat er ook gebeurt.
Vanavond, op de dag dat ik uitgerekend zou zijn hebben we voor het eerst seks zonder bescherming. Een nieuwe baby uit onze liefde is van harte welkom.

Plaats een reactie