Weer een week voorbij

29-8-2003  Er is weer een week voorbij gevlogen.

Gesprek met Maatschappelijk werk vorige week was op zich goed. Alleen heb ik niet het idee dat we elkaar helemaal begrijpen. Hij gaat ook erg snel. Het maakt niet uit. Ik heb deze bevestiging niet nodig om alles op een rijtje te krijgen. Hij had de brieven van mij naar onze Gyn. gelezen. Hij zei dit echter niet. Maar hij was aan het vissen naar antwoorden. Achteraf had ik hier iets van moeten zeggen. Of moeten vragen of hij de brieven had gelezen. Maar het maakt ook niet uit. Wat ik voel en denk is goed en ik kan mijn onzekerheid rust geven. Hoewel dit gesprek mij wel aan het piekeren bracht heb ik toch rust gevonden.

Afgelopen maandag een gesprek gehad met de psycholoog. Dit was geen leuk gesprek maar wel goed. Zij haalde het slechtste in mij boven. (passieve agressiviteit) Het bewust worden van deze manier van benaderen door mij voelt echt niet goed. Roept ook veel herinneringen op over vroeger. Besef dat mijn moeder ook heel vaak zo reageerde. Het worstelen met de eeuwig durende strijd tussen mijn ouders vroeger, voelt nog steeds als een belasting. Het sussen, het goed willen doen. En later de weerstand tegen mijn ouders. Te beseffen dat je op je ouders lijkt is allesbehalve makkelijk. Maar ik ben blij dat iemand het me uit kan leggen, de spiegel voor kan houden. Het is schrikken maar met deze bewustwording kan ik in ieder geval iets.

Maar des te meer besef ik dat ik duidelijk mijn grenzen aan moet geven. Ik mag zeggen wat ik denk, voel en wil.

Na dit gesprek zijn er veel goede emoties los gekomen. Op het werk gaat het goed. Heb hier voor het eerst sinds tijden weer zin in. Ik kan weer genieten. En ik slaap weer goed en veel. Wat een rust! Ik kan enorm genieten van ons gezinnetje. Geweldig, de ontwikkeling van de oudste.

Vorige week verloor ik wat oud bloed. Mopper-mopper. ‘Er klopt niets meer van mijn cyclus na de miskraam.’ Nu ben ik inmiddels nog niet ongesteld en ik voel me zwanger. Morgen een test doen. Begin van de week waren er bij mij nog veel twijfels. Nu begint het steeds beter te voelen. En misschien ben ik wel zwanger. Dus wie weet…

Plaats een reactie