Ups en downs

13-3-2003 Afgelopen zaterdag is een vriend op bezoek geweest, is tevens tuinman en heeft samen met mijn man de tuin gedaan. Ik heb ondertussen op hun zoontje gepast. Ging allemaal heel goed en ze zijn lekker blijven eten. ’s Avonds ook nog bezoek gehad van een vriendenstel. Was een heel gezellig dagje. Wel vrij laat naar bed. Kan ik toch nog niet zo goed tegen.

Zondag was dan ook een shit dag. Moeilijk en emotioneel. ’s Morgens even naar het kerkhog gelopen om het bloemstuk weg te brengen. Ik had een nieuw stukje gemaakt op de ster. Het rouwboeket. Was heel goed en mooi gelukt. ’s Middags heb ik de post een keer opnieuw doorgelezen. Veel gehuild en daarna nog even geslapen.

Maandag was mijn man ook nog vrij omdat men aan het staken was in de havens. Ik heb flink opgeruimd in huis. De was gestreken enz. ’s Middags na de middagdut van de oudste zijn we even in Oisterwijk gaan winkelen. Wat nieuwe kleding gekocht. Voelt goed. En lekker frietjes op bij onze favoriete friettent van toen we nog in Oisterwijk woonden. Vandaag in ieder geval weer een positieve dag. Fijn ook dat mijn man nog thuis was.

Dinsdagochtend een flinke regendag. Ik heb met de achterbuurvrouw afgesproken te gaan winkelen. We gaan naar Eindhoven want daar is alles overdekt. Echt winkelen valt niet mee met twee kids erbij. Maar we zijn er toch even uit geweest. De oudste doet zijn dutje en ik ga even in bad. ’s Middags grote boodschappen doen en meteen na het eten naar de dierenarts. De hond moet er zijn voor zijn inentingen. Dit was een redelijk goede dag. Ik ben met vlagen wel erg afwezig, kan me maar moeilijk concentreren.

Woensdag eerst even op de kinderafdeling (mijn werk) koffie gedronken. Hierna het gesprek met een geneticus uit Nijmegen. We hebben de stamboom doorgesproken en op basis van de informatie die we wisten is de herhalingskans ongeveer 10%. Maar we moeten nog wat uitzoeken omtrent twee ooms en nog een kind uit mijn man’s familie. Zijn ouders komen beide uit een groot gezin. Het oudste kind van moeders kant blijkt drie maanden geleefd te hebben. En misschien moet er bij ons ook nog bloedonderzoek gedaan worden maar dat laat de geneticus nog weten. Ik was eigenlijk best positief. Mijn man nu weer helemaal niet. Wat zal dat een moeilijke beslissing worden. Wel of niet, nog gaan voor een nieuwe zwangerschap.

Slapen wordt de laatste dagen wat moeilijker. Ik slaap moeilijk in, toch door het vele piekeren, denk ik. Ook nog steeds veel hoofdpijn en mijn nek zit nog vast. Ook heb ik veel spierpijn. Mijn psychische klachten worden lichamelijk. Doe ik het wel goed? Wil ik niet teveel?

Vandaag gaat het redelijk. Ben vanmorgen met de bus naar de garage geweest. Was een productiefout. Ze hebben er een nieuwe klep opgezet. Ik was pas om 13.00u thuis. Daar in de stad wat rondgewandeld. Maar het is fris. En veel verkeer en geluid om je heen. Heb met moeite de tijd kunnen doden. Ben moe thuisgekomen en toen wilde de oudste ook nog niet gaan slapen. Hij sliep pas om 14.30u.
Hierna heb ik de video van de bevalling nog even gekeken. Heb dan heel even veel verdriet. Maar het is dan ook snel weer over. Ik vind het fijn om naar mezelf te kijken als ik van onze Gijs geniet. Hoe we samen van Gijs en van elkaar genieten. Ik moet maar snel een videoband van deze film maken.
Nu is het inmiddels 17.15u. De oudste krijgt honger. Ben laat met het eten omdat er net problemen waren met het werk dat we uitbesteed hebben. Maar gelukkig is het nu opgelost. Eigenlijk wilde ik nog even naar het kerkhof. Maar dat lukt niet meer. De oudtse moet echt eten en ik moet nog gaan koken. Dus helaas. Misschien vanavond even als mijn man op tijd thuis is.

Plaats een reactie