Controle verloskundige

12-12-2002 Vandaag op controle bij de verloskundige. (waarneemster) Ben precies 25 weken zwanger. Alle controles gedaan. Bloeddruk is weer lekker laag 105/55. Gewicht is 74 kg. Ben toch 3 kilo aangekomen, ondanks dat het eten niet zo wil lukken. Ik houd geen vocht vast. Mijn baarmoeder staat 1/4 NX. (NX = tussen de navel en puntje borstbeen) In cm 22. Is weer 5 cm hoger als de vorige meting. Gaat wel hard zo in een tweede zwangerschap. Het hartje luisteren. Raar hè, hier is niets geks aan te horen. Verder hebben we het even over alles gehad. Maar dat is toch anders als je iemand niet kent, is ook niet erg. Een van de vaste verloskundigen is gisteren bij me op bezoek geweest thuis en toen hebben we al een fijn gesprek gehad.

Deze week was ik ook nog op het werk geweest en heb ik artikelen gelezen over het hypoplastisch linker hart syndroom. Ik kan niet heel veel vinden over deze aandoening en wat er geschreven is is erg negatief. En technisch ingewikkeld en in het engels natuurlijk. Hierna heb ik even de kinderarts gesproken die mij gaat begeleiden. We hebben even samen op internet gekeken. Hier was wel een forum te vinden over kindjes met deze aandoening. Ik heb een goede folder van de hartstichting meegekregen. Verder ga ik me er maar niet meer in verdiepen. Een forum, weet ik ook niet. Het heeft helemaal geen zin. Ik weet ik niet meer wat ik wel en niet wil weten. De natuur beslist toch voor het grootste deel.

Mijn man is deze week binnenlandse ritten gaan rijden. Niet makkelijk maar wel goed om weer iets te doen.

Deze week heb ik veel harde buiken. Het slapen gaat weer wat minder. En met vlagen ben ik heel verdrietig. Verder heb ik het druk genoeg met het huishouden en het zorgen voor de oudste. (leeftijd handenbinder) Lichamelijk wel zwaar maar het doet me goed.

Plaats een reactie