Hydrops

18-12-2002 Vandaag een gesprek bij de verloskundige. We doen om en om. De ene week een gesprek, de andere week de controles. We hebben de echo van een paar dagen terug besproken. Ons kindje begint zijn vocht niet kwijt te kunnen, decompenseren. Dit noemen ze hydrops. Ik heb veel vruchtwater. Voor ons heel duidelijk het keerpunt. We gaan een uitvaart regelen. Mijn man en ik willen dat er op geen enkele manier meer wordt ingegrepen bij ons kindje. Het is gewoon te ziek. Heel verdrietig maar wel duidelijk.

Lichamelijk wordt het steeds lastiger, daar komt bij dat het psychisch ook zwaarder wordt. Ik vind het allemaal heel spannend. Wanneer gaat ons kindje overlijden. Vandaag, morgen, na een voldragen zwangerschap?

Gelukkig heb ik vorige week nog wat leuke uitstapjes kunnen maken. Ben nog lekker gaan winkelen en Oisterwijk en heb voor de oudste zijn eerste echte stoere schoenen gekocht. Wat leuke winterdingen, zoals een kindersjaal en muts gekocht. Was even heel fijn. Zomaar een paar winkels, even iets drinken. En niemand kent je. Heel even weer gewoon.

Verder hebben we veel bezoek post, telefoon van familie, vrienden en collega’s. Heel fijn.

Plaats een reactie